perjantai 17. tammikuuta 2014

Aleksi Mäkelä

Karsinassa - Aleksi Mäkelä


Syntymävuosi: 1982
Kasvattajaseura: Loimaan Palloilijat
Muut seurat: KaMa , Köyliön Lallit, Hyvinkään Tahko
Lempinimi: Ale
Koulutus: FM
Ammatti: Matematiikan opettaja
Twitter: @Aleksi_7


Suomenmestaruus Hyvinkään Tahkossa, kymmeniä lyötyjä, satoja tuotuja juoksuja ja toista tuhatta kärkilyöntiä. Näillä meriteillä saattaisi tyhjäpäisempi vaatia itselleen kruunua suomensarjatasolla, mutta Aleksi Mäkelä linjaa minäkuvansa pesäpalloilijana elämyksien kautta: "Pidän pesäpallosta lajina niin paljon, että henkilökohtainen roolini on siinä yhtälössä toissijaista. Tykkään pelata kaikkia ulkopelipaikkoja lukkarista koppariin, mutta yhtä hyvin voin olla myös lyöjäjokeri." , mies pyörittelee. Tämä asenne yhdistettynä Alen tietotaitoon tulee olemaan valtava lisä Karjujen ensi kesän rotaatiossa. Mäkelä on tosin pelannut kahtena viime kautena yhteensä 8 ottelua Turku-Pesiksen paidassa, mutta tulevana kesänä mies parhaimmillaan tuplaa tuon lukeman yhden kauden aikana. Fysiikka on edelleen lähes huippuvuosien tasolla, pelikäsitys on valtakunnan eliittiä ja onpa mies nähty jo hikoilevan lajitreeneissäkin, joten ylipainoista jäähdyttelijää on turha etsiä kupittaalta ensi kesänä! 

Aleksi on uransa aikana opittu tuntemaan monipuolisena pelaajana, ja saman ominaisuuden mies nostaa esille myös kysyttäessä ensi vuoden Karjuista: "Joukkueessa on jokaiselle jotakin. On uran ehtoopuolella olevia entisiä huippuja, vasta nousua tekeviä innokkaita nuorukaisia sekä uransa huippuhetkiä eläviä oman elämänsä sankareita." , Ale summaa. Tämä monipuolisuus on yksi joukkuueen tulevan kauden valtteja kun pyritään tuloksen ohella vetoamaan yleisön tunteisiin, saman tiedostaa myös Mäkelä. "Tavoitteena pitää ehdottomasti olla elämyksien tarjoaminen turkulaisyleisölle, mielellään voittavan pesäpallon kautta."

Loimaan Palloilijoiden kasvatti on pesäpallourallaan nähnyt ja kokenut lukuisia kenttiä, vihastuttanut sekä ihastuttanut faneja ja vastustajia ympäri maata. Suomensarjan etelälohkostakin Ale nimeää omat vastauksensa. "Hämeenlinnan Paukun harjoitusringissä on hyvän ystäväni Valtteri Ketosen nimi. Jos Vade innostuu tosissaan pelaamaan, on hän vastustaja kovimmasta päästä." , Aleksi tietää. Vaikeinta vieraskenttää tiedusteltaessa Ale lukitsee vastaukseksi sarjanousija Pomarkun. "Jos huhut Pomarkun hiekkakentästä pitävät paikkaansa, niin ehdottomasti se!". Aleksi valmentaa Turku-Pesiksen lupaavia C-poikia, joten harjaantunut silmä osaa nostaa myös omista joukkuekavereista pari nimeä esille. "Markus Lammi tekee kovaa nousua kohti suomensarjan huipputasoa, odotan innolla! Hänä (Petri Hännikäinen) jaksaa yllättää itsensä ja kaikki muut halveksumalla iän tuomia rasitteita. Hän jos kuka on todistanut väitteen "ikä on vain numero" oikeaksi!", Aleksi hymyilee. Henkilökohtaisetkin tavoitteet ovat Alella kirkkaana mielessä: "Voittaa Jussi Hietainen tehotilastossa!"

Tämä mies tarjoaa varmasti turkulaisille penkkiurheilijoille elämyksiä ja viihdettä, joten saapumiseen Karjujen tulevan kauden kotiotteluihin on jälleen yksi timantin kova syy enemmän! Turku on tunnetusti maamme hienoimpia kesäkaupunkeja, ja se yhdistettynä Karjujen buumiin nostaa hymyn myös Mäkelän huulille. "Turku on kesäkaupunki parhaasta päästä. Kesäinen jokiranta jokilaivoineen ja useine huippuravintoloineen on oivallinen valinta kesäpäivän viettoon, unohtamatta tietenkään kupittaan pesiskentän tarjoamia elämyksiä!" Yleisölle Aleksi antaa ohjeeksi yksinkertaisen toimintamallin: "Kun tulet toisen kerran peliin, ota myös kaveri mukaan. Kun kaveri tulee toisen kerran, hänkin tuo kaverin mukanaan. Joukkueen tehtävä on huolehtia että haluatte tulla uudestaan." , Ale lopettaa.

Tilastoja pääset vakoilemaan tästä: Alen pelaajakortti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti