maanantai 20. tammikuuta 2014

Jesper Forsman


Karsinassa - Jesper Forsman


Syntymävuosi: 1991
Kasvattajaseura: Kyrön Voima (KyVo)
Muut seurat: Kossu, VaMa, Nurmon Jymy, (PeTo)
Lempinimi: Jeppe, Foppa
Koulutus: Ylioppilas
Ammatti: Opiskelija

"Yleisen kliseen mukaan Turussahan on Suomen kauneimmat naiset ja kesäisin Turku muuttuukin jokaisen miehen unelmakaupungiksi. Mukavinta Turussa on ilta-auringolla mennä jokilaivalle nauttimaan kesäisiä virvokkeita hyvässä seurassa Aurajoen rantaan." , maalailee rauhallisen oloinen nuori mies. Liikkeet ovat verkkaisia, käytös hillittyä ja poikamainen luonne sekoittuu sopivasti kaupungin hälinään. Hetken voisi luulla että tälläinen pelaaja on Jesper Forsman. Ei sinne päinkään. Forsmanin maailma muuttuu kun isketään piikkarit jalkaan, kypärä päähän ja räpylä käteen. Mies astelee itsevarmasti ykkösvahdin paikalle, tuijottaa murhaavasti vastustajaa ja avaa verbaalisen arkkunsa. Välillä on kaikilla hauskaa, toisinaan ei kenelläkään. Tämä tyyli sopii pohjalaisen luonteen lujuuden omaavalle Jepelle kuin nenä päähän, ja mies tunnistaa itsekin omat vahvuutensa. "Ulkopelissä tykkään lässyttää ja ottaa kovia lyöntejä kiinni, niin ehdottomasti 1-vahdin tontti on se mun juttu. Herkät kädet ja voiman puute sopii sisäpelissä parhaiten vaihtajan rooliin." , Jeppe kiteyttää. 

Vaikka syntymävuosi onkin 90-luvun puolella ja alkulämmittelyssäkin mennään vielä nuorten joukkueessa, ei Jesperin ansioluettelo tai lajitietämys kalpene monellekkaan vastustajalle. Vaikka Jeppe on jo ehtinyt vuoden verran urallaan jäähdyttelemäänkin välivuoden muodossa, löytyy vyöltä toista sataa ottelua huippupesistä suomensarjan, b-junioreiden sm-sarjan, ykköspesiksen sekä poikien superpesiksen muodossa. Eikä tämä Karju todellakaan ole vain roikkunut mukana, sillä henkilökohtaisetkin meriitit puhuvat puolestaan. Koskenkorvalta palkintokaappiin tarttui b-poikien sm-pronssi 2008 ja saman ikäluokan sm-kulta 2009. Nurmossa kaulaan ripustettiin a-poikien sm-hopea 2010. Henkilökohtaisista taidoista kertovat itä-länsi edustukset sekä 2008 että 2009. Nyt tämä ikäluokkansa lahjaikkaimpiin junioreihin kuulunut kiven kova pohjalainen on Turussa, ja tietää kokeneena Karjuna joukkueen vahvuudet. "Kupittaan Karjut on tiivis ja yhtenäinen joukkue, jossa tehdään hommia hyvällä sykkeellä joukkueen eteen. Kesällä karjut tulevat olemaan sikoja kentällä ja toisinaan myös sen ulkopuolella.", Jeppe lupailee.

Kyrön Voiman kasvatti starttaa tulevana kesänä suomensarjan etelälohkoon merkattuna pelaajana. Viime kesänä nuorukainen pääsi yllättämään etelän konkarit, mutta tänä vuonna vastustajien punakynä on käynyt jo talvikaudella kovaan tahtiin kiellettyjä lyöntisuuntia merkkaillessa. Tämä kelpaa tulisieluisena taistelijana tunnetulle Forsmanille enemmän kuin hyvin, vaikka henkilökohtaisia tavoitteita kartoittaessaan mies tunnistaa myös kehityskohteita itsessään. "Henkisellä puolella tämänkin kauden suurin tavoite on kasvaa aikuiseksi ja ottaa isompaa roolia Karjuissa. Fyysisesti tavoitteena on pelata kesän jokainen peli, vaikka se tarkottaisi Ruisrockin väliin jättämistä" , Jeppe linjaa. Ominaiseen tyyliinsä mies viittaa kintaalla vastustajien suuntaan ja parasta pelaajaa kysyttäessä huikkaa provosoivasti: "Kuka siellä edes pelaa!? Eipä ole moista tullut mietittyä mutta epäilen että Hyvinkäällä tulee olemaan kesällä nuori ja nälkäinen porukka." , Foppa pyörittelee. Omiaan kohtaan miehellä on toki rajaton luottamus ja Jeppe kehottaakin seuraamaan koko joukkueen otteita silmä tarkkana. "Karjuista kannattaa seurata ehdottomasti jokaista pelaajaa ja pelinjohtajaa. En tiedä tuleeko kukaan varsinaisesti yllättämään, mutta läpilyöntikautta odottelen nuorimmilta karjuilta."

Forsmanin luonteesta ja pelaajaprofiilista voisi kirjoittaa pidemmänkin otoksen, eikä mies itsekään alkuun päästyään ole niitä hiljaisimpia hyssyttelijöitä. Varmaa on joka tapauksessa se, että tämä mies ei jätä kentällä ketään kylmäksi. Tunteita herää varmasti, joko puolesta tai vastaan, mutta viihdearvo on taattu! Loppuun Jeppe asettaa joukkueelleen kivenkovan tavoitteen: "Joukkue on ajoissa saatu kasaan ja muutama konkarivahvistus tekevät Karjuista todella kovan nipun. Uskoakseni tulee olemaan ensimmäinen kausi Turussa, kun miehet joutuvat taistelemaan tosissaan omasta pelipaikastaan. Karjujen tavoitteena ei voi pitää mitään muuta kuin Etelälohkon top-2-sijoitusta!", mies pauhaa. Yleisöllekin tältä kenttien äänekkäältä Karjulta löytyy aina sanottavaa: "Toivottavasti tulee paljon yleisöä ja sitä kautta myös meteliä. Muistisääntönä on tietenkin, että omia kannustetaan ja vastustajia ärsytetään hyvän maun rajoissa!"

Forsmanin pelaajakortti: Jeppe numeroina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti