keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Jussi Hietainen


Karsinassa - Jussi Hietainen



Syntymävuosi: 1981
Kasvattajaseura: Siilinjärven Pesis
Muut seurat: Jokioisten Koetus, Mynämäen Vesa, Riihi-Pesis, Leppävirran Viri
Puurtilan Kisa-Pojat, Puijon Pesis, Kuopion Keltamustat
 Lempinimi: Juice
Koulutus: Vankeinhoidon perustutkinto, fil. yo
Ammatti: Vanginvartija
Twitter: @Hietainen

Viime kesänä moni Kupittaan katsomossa puri hammastaan, kun edelliskesänä Turku-Pesiksen peliasuun vakuuttavasti saapunut Jussi Hietainen oli Jokioisten paidassa kaatamassa kotijoukkuetta. Syrjähyppy jäi kuitenkin vain yhden kauden mittaiseksi, ja nyt Juice on saatu takaisin "kotiin". Siilinjärven Pesiksen kasvatti ei toki ole syntyperäinen turkulainen, mutta on vuosien saatossa onnistunut löytämään nykyisestä kotikaupungistaan paljon positiivista. "Kesä, aurajoki, jokilaivat, terassit ja Kupittaan pesäpallokenttä. Jokaiselle jotakin. Neljän täällä asutun vuoden jälkeen savolainenkin alkaa pelottavan hyvin kotiutumaan! Mutta mistä niitä tuoreita kalakukkoja ja paistettuja muikkuja saa?" , Jussi hämmästelee tuttu virne kasvoillaan.

Hietainen on toki mittavan uransa aikana ehtinyt vakuuttamaan muuallakin kuin suomensarjan etelälohkossa. Karjujen pukukoppi täyttyy tänä vuonna poikkeuksellisen monesta sm-mitalistista, eikä Juice jää tässäkään asiassa ilman tilastomerkintöjä. Palkintokaapissa komeilee kaksi a-junioreiden sm-pronssia, ja henkilökohtaisiakin tunnustuksia on karttunut vuosien varrella. Miehellä on vyöllään kaksi b-junioreiden ja yksi a-poikien itä-länsi edustus. Jussi tuo myös mittaamattoman arvokasta voittamisen kulttuuria suomensarjatasolle, sillä mies on ollut mukana nostamassa suomensarjajoukkuetta ykköspesikseen peräti kahdesti. Ensimmäisen kerran vuosi oli 1997 ja joukkue Kuopion keltamustat, toisen kerran ykköspesisnousua juhlittiin 2006 Puijon Pesiksen väreissä. Kokemusta on siis kertynyt, ja mies osaakin ammentaa motivaatiota menneistä ja katsoa kiitollisena taaksepäin. "26. kesä pelaajana, joten on vaikea kuvitella kesää ilman pesistä. Laji on antanut mahdollisuuden tutustua ja ystävystyä nuoresta saakka loistaviin persooniin ympäri Suomea." , Jussi kertaa. 

Joukkueita ja yksilöitä on siis tullut nähtyä, mutta nyt ollaan vuodessa 2014 ja Turussa. Mitä ajatuksia tulevan kesän Karjut herättävät kokeneessa pelimiehessä? "Meillä on paljon uutta, hieman vanhaa, vähän lainattua, mutta ennen kaikkea kaikki ovat sinisiä!. Nuorekkaan vanha joukkue on sopiva sekoitus nuoruuden intoa ja vanhuuden viisautta.", Juice tiivistää. Vaikka komea vanginvartija olikin yhden kesän harharetkellä, osaa hän silti mainita omasta joukkueestaan seuraamisen arvoisia persoonia. "Jesper Forsmanin pelinlukutaito ja pallovarmuus hakee tässä sarjassa vertaistaan. Markus Lammin ja Lassi Tuomisen tulevia otteita on myös syytä seurata tarkasti!", Jussi tietää. Etelälohkossa jo muutaman kymmentä peliä tahkonnut savolainen nostaa vaikeimmaksi vastustajaksi odotetun joukkueen. "Jokioisten Koetus. Jokioinen onnistuu vuodesta toiseen saamaan jalkeille kovan rosterin, niin myös tänä vuonna.", Jussi tuumii viime kesän joukkueestaan. "Kuulin että Pomarkussa on hiekkakenttä..." , Juice huokaisee kysyttäessä vaikeinta vieraskenttää. Miehen näkemyksen mukaan tulevan kesän paras pelaaja on Jussille tuttu mies. "Kyllä se on tämä junnuvuosien joukkuekaverini. Tulisieluinen kiero savolainen tulee hyydyttämään vastustajien sisäpelin lautasen ääressä ja pelottaa ulkokenttiä vahvalla ja monipuolisella lyöntipelillä." , Hietainen vihjaa. Vaikka saavutuksia on jo takana iso kasa, tietää Juice mitä hän lähtee tavoittelemaan ensi kaudella henkilökohtaisella tasolla. "Henkilökohtainen tavoitteeni on voittaa Aleksi Mäkelä tehotilastossa!", mies uhoaa.

Savolaista seurapiirisupliikkia vapaa-ajalla viljelevä vanginvartija nauttii suurta arvostusta joukkueen sisällä. Myös pelikentällä Juice helpottaa pelinjohtajan kokoonpanopähkäilyjä monipuolisuudellaan. Oma lempirooli on silti vuosien varrella tullut varsin selväksi. "Sisäpelissä lempirooli on vaihtaja, mutta pelinjohtaja laittaa aina kotiuttajaksi. Kyllähän sekin hoituu. Ulkopelissä kakkospolttaja ja takalukijan paikka on mieluisin, mutta tarvittaessa paikka kuin paikka hoituu.", Jussi pyörittelee. Henkilökohtaisten intohimojen ohella mies katsoo joukkuetasolla luottavaisesti tulevaan. "Kasassa on iskukykyinen ja särmikäs Karjulauma, joka lähtee voittamaan jokaista ottelua ensi kesänä. Tavoitteena sijat 1-4 runkosarjassa." , Juice linjaa. Naiskatsojien polvet ovat tutisseet kohta jo kolmekymmentä kesää ympäri maata, mutta Jussilla riittää aina uusia terveisiä kotiyleisön suuntaan. "Kupittaalla pelataan ensi kesänä ehkä kaikkien aikojen laadukkainta ja viihdyttävintä pesäpalloa. Tule kannustamaan ja ota mukaasi joku ystävä joka ei koskaan ole seurannut pesäpalloa!" , Juice vaatii. 

Tätä miestä kannattaakin saapua seuraamaan muidenkin kuin komeaa tähtipelaajaa metsästävien naiskatsojien. Pelilliset vahvuudet ja henkiset savolaismiehen ominaisuudet tuottavat viihdettä ottelusta toiseen! Vaikka vuosia pesäpallokentillä on takana jo enemmän kuin suurimmalla osalla joukkueesta ikää, on Juice palannut Kupittaalle motivoituneena. Tärkeä ja persoonallinen palanen tulevan kauden Karjulaumaa, joka jo omalla tekemisellään perustelee pääsylipun hinnan!

Hietaisen mittavaa uraa pääset vilkuilemaan tästä: Juicen tilastot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti