torstai 30. tammikuuta 2014

Mikko Lahtinen


Karsinassa - Mikko Lahtinen


Syntymävuosi: 1979
Kasvattajaseura: Siilinjärven Pesis
Muut seurat: Puijon Pesis, Kuopio & Sotkamon Jymy
Lempinimi: Lake
Koulutus: Lukio
Ammatti: Yhteyspäällikkö
Twitter: messingwithLake

Vuosi 2009, legendaarinen Hiukka tulvii ääriään myöden oranssiin ja violettiin puetusta fanaattisesta kansasta. Taululla kaksi paloa ja mestaruus katkolla kotijoukkueelle. Partasuinen, ensimmäistä kauttaan Sotkamossa lukkaroiva, tulisieluinen savolainen nostaa kauden viimeisen syötön ilmaan. Viisi sekuntia myöhemmin Hiukka räjähtää  suomenmestaruuden merkiksi! Nyt, neljä vuotta myöhemmin, Mikko Lahtinen pukeutuu seksikkään siniseen, kaivaa räpylän naulasta ja liittyy Kupittaan Karjuihin. Miten tähän on tultu?
  
"Päädyin pesäpallon pariin aikanaan Siilinjärvellä. Kaikki ikäluokat tuli pelattua läpi. Siilinjärvi on todellinen pesäpallopitäjä, joten jo juniorina oli mahdollista imeä oppia sen minkä kerkesi.", Mikko aloittaa. Pelipaikka edustusjoukkueessa ei kuitenkaan vielä tällöin auennut ja nuori mies päätti katsella maailmaa muutaman vuoden ajan. Kuin salamana kirkkaalta taivaalta tuli kutsu Kuopion joukkueen mukaan. "Joukkueen lukkari oli sairastanut ja seuraavaan peliin oli pari päivää aikaa. Niinpä huomasin jo kohta pelaavani superin nousukarsintoja ja mikäpä siinä. Hyvin kävi ja seuraavat vuodet meni Kuopiossa superia pelatessa. 2006 tuli pronssia, kirvelevän 2-3 välierätappion jälkeen." , Lake kertaa. Tällöin mies oli jo tasonsa todistanut, ja lopullinen tasonmittaus häämötti jo lähitulevaisuudessa. "2008 vietimme sarjataulukon häntäpäässä ja kauden jälkeen tartuin vihdoinkin Sotkamon tarjoukseen. 2009 mestaruus Hiukassa kotiyleisön edessä on hienoin hetki urallani.", Lake fiilistelee. Eikä tämä Karju todellakaan ollut vain sivusta seuraajana. Lukkarin roolin lisäksi hihaa koristi numero 4, ja vastuuta riitti sekä sisä- että ulkopelissä enemmän kuin monella muulla pelurilla koko uralla. Monien mielestä vuoden lukkariksi olisikin pitänyt lajilegenda Kohosen ohitse valita mestaruuden takuumies Lahtinen, mutta toisin kävi. Vuosi 2009 oli siis Lakelle monella tapaa pesäpalloilijan pelillinen täysosuma, jonka jälkeen haasteena olikin itsensä motivointi uuteen urakkaan. "Seuraavana vuonna akut tyhjenivät pronssiin. Perheemme kasvoi Arvon verran, joten oli hyvä aika jättää pelikentät."

Suomenmestaruus johtavassa roolissa, perheenlisäys, muutto Naantaliin... Mikä siis sai miehen tarttumaan uudestaan räpylään? "Taukoa on ollut..4 vuotta? Toinen poikamme Eino syntyi reilu vuosi sitten, joten arjen haasteet ovat mittavat. Kun minulle ehdotettiin Varsinais-Suomen alueen junioreiden lukkarikoulun ohjausta, niin suostuin mielelläni.", Mikko taustoittaa. Mies onkin paras mahdollinen ohjaaja ja mentori alueen lupaaville junioreille, ja kun lajin makuun uudestaan on päästy niin jarrua on turha etsiä. "Räpylä käteen vuosien jälkeen, tietäähän siinä miten siinä käy. Kontiopelit siintävät tulevaisuudessa, joten pelituntuma ei siinä mielessä ole ollenkaan pahitteeksi.", mies yrittää peitellä innostustaan. Ensi kesän sarjataso on Lakelle vielä arvoitus, joten mies pyöritteleekin tulevaa yleisellä tasolla. "Suomensarjasta minun on vaikea sanoa etukäteen juurikaan muuta kuin että hauskaa tulee olemaan. Pesäpallo on peli, ei suoritus. Vuosien tauon jälkeen ensimmäisen kerran kumpusi halu pelata. Tähän saumaan Kupittaan Karjut sopi näppärästi." , Lake linjaa.

Vapaa-aika kuluu musiikin ja "kotoisan studionörtteilyn" parissa, mutta urheilijan elämä ei ole unohtunut. "Harrastuksiin kuuluu kuntoliikunta, lista kasvaa mutta suosikit pysyy." , Mikko kertoo. Eikä kieroa savolaista ainakaan tässä kohtaa saa valheesta kiinni, sillä Lake on välivuosista huolimatta (vai johtuen?) pysynyt timanttisessa fyysisessä kunnossa. Nopeat jalat, räjähtävät refleksit, monipuolinen ja voimakas lyöntivalikoima sekä kauniisti sanottuna "mielenkiintoinen" henkinen lujuus tulevat tuottamaan vastustajille ikimuistoisia hetkiä. Eikä Karjujen keskuudessa pistetä pahaksi, että pelipaikasta tappelee yksi kokenut mestari enemmän. Nähtäväksi jää, nappaako Lake pelipaikan kivenkovasta Karjulaumasta, mutta yksi asia on varmaa: Viihdearvoa ei ottelusta puutu kun Mikko Lahtinen pukee Turku-Pesiksen peliliivin ylleen. Pelkästään pelilliset vahvuudet luovat jo puitteet suurelle urheilujuhlalle, ja resepti täydelliseen savolaiseen kalakukkoon täydentyy kun lisätään mausteeksi tinkimätön voittajaluonne, kieroutunut huumori ja letkeät letkautukset. Tämän tason pelaajia ei joka vuosi etelälohkossa nähdä, joten kurkkimaan kannattaa tulla kauempaakin! Lahtisen mentaliteetin voinee niputtaa lentävään savolaislauseeseen: "Anna kaekkes vuan elä periks!"

Mikon vakuuttavat tilastot näät tästä: Lake lukuina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti