tiistai 21. tammikuuta 2014

Mattias Kitola


Karsinassa - Mattias Kitola


Syntymävuosi: 1995
Kasvattajaseura: Mynämäen Vesa
Muut seurat: Laitilan Jyske, Pöytyän Urheilijat, KaMa, Ulvilan Pesä-Veikot
Leminimi: Moose
Ammatti: Opiskelija
Twitter: @MattiasKitola
 
Olipa kyse sitten pelitilanteesta, alkulämmittelystä, höntsäsählystä, pelimatkoista, korttiringistä tai yöelämästä, yksi lause kertoo kaiken oleellisen tästä nuorukaisesta. "Taikuri itsekin hämmästelee temppuaan!"
Kupittaalle on jo vuosien ajan kaivattu voittavaa pesistä, mutta ennen kaikkea viihdettä. Mattias Kitolassa konkretisoituu mainoslause "kaksi yhden hinnalla". Vielä ajoittain tulee tilanteita kun taikurin temput ennemminkin sekoittavat kuin selkeyttävät joukkueen peliä, mutta oppirahat on maksettava, ja näillä oppirahoilla on korkea korko. Nuoresta iästään huolimatta Mattias on pukenut päivä päivältä leveämmille hartioilleen monen väristä peliliiviä. Vyöllä on suomensarjaotteluiden lisäksi kokemusta b-junioreiden sm-sarjasta sekä poikien superpesiksestä. Viime kesä päättyi KaMan b-pojissa uran ensimmäiseen sm-mitaliin, kun kaulaan ripustettiin pronssia. Teini-iässä ainoastaan taivaita kohti kasvanut Moose on viime vuosina alkanut saada myös raakaa lihasta takin täytteeksi, joka näkyy myös otteissa kentällä. Kitola on yksi Karjujen tulevan kesän huippulupaavista nuorista, joilta voi odottaa jokaisen nukutun yön jälkeen yhä enemmän. Kehityskäyrä osoittaa luotisuoraan kohti kattoa, eikä edes viime viikkojen huili jalkaleikkauksen johdosta ole tahtia juuri hidastanut. 

Mynämäen Vesan kasvatti on analyyttinen, sanavalmis hulivilipoika, joka osaa nuoruudesta huolimatta ennakoida monipuolisesti tulevaa kesää. "Karjujen nippu on taisteleva joukkue kovalla joukkuehengellä ja nimekkäillä ukoilla. Seurantaan kannattaa laittaa joukkueen etenijät, ennätykset pamahtaneet uusiksi jo tammikuussa. Yllätys on myös jos Jani Kapuisen nimi ei löydy lyöjätilaston piikkipaikoilta.", Mattias pohtii. Paljon erilaisia kenttiä ja olosuhteita kolunnut nuorukainen osaa nimetä myös vaikeimmat vastustajat ja vieraskentän. "Vaikein vastus tulee olemaan Hyvinkään Tahko. Kovia junioreita joilla b-junioreiden sm-kulta taskussa. Vieraskentistä eniten vaikeuksia tuottaa TH-Kumi areena Kankaanpäässä. Toinen henkilökohtainen kotikenttä jossa vierasjoukkueen ei anneta voittaa." , Moose ynnäilee. Etelälohkon paras pelaaja ei kuitenkaan Kitolan mukaan löydy vastustajien riveistä. "Meidän lautasen herra. Jonkun pelin joskus syöttänyt ja kuulemma joskus räsähtää risuunkin!", Mattias naureskelee.

Henkilökohtaisella tasolla Mynämäen taikuri toivoo itseltään tasaisia otteita sekä sisä- että ulkopelissä. Lempiroolikseen Mattias nimeää sisäpelissä vaihto- ja kotiutustehtävät. "Koukku ruutuun, pystäri väliin ja sormi pystyyn. Kakkossaumaankin voisi jonkun siivun lyödä. Ulkopelissä ominta ovat polttolinja ja lukkarin tehtävät. Joskus saattaa tuuletuskin irrota." , Moose kertoo.

Kupittaalla tullaan kesän mittaan näkemään yksi valtakunnan viihdyttävimmistä pelureista. Tämä velikulta hämmentää sekä omia että vieraita, ottaa yleisönsä ja twiittailee pelin jälkeen vuolaasti hehkuttaen. Henkisten ominaisuuksiensa johdosta tämä miehen alku sopiikin mainiosti Karjulaumaan, ja näkeekin joukkueessa paljon samaa kuin itsessään. "Jokaisessa ottelussa kaikkensa antava, yleisöystävällinen tiimi!", Mattias kiteyttää. Nuorukainen vannottaa yleisölle että ensi kesänä on syytä saapua paikan päälle seuraamaan joukkueen otteita. "Tälläistä herkkua on harvoin tarjolla, kannattaa tulla todistamaan!". Vielä vuosi sitten haastattelusta poistuva taiteilijaluonne olisi ahtautunut punaiseen mopoautoon, mutta nyt "aikuisuuden" saavuttanut juonittelija istahtaa johtotähden rattiin ja häviää hetkessä horisonttiin. Pelko pois, taikuri palaa rikospaikalle.

Taikurin tilastoja vakoilet helposti tästä: Mattias lukuina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti